MENÜ

ÁSZF

 

                                 Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

 

     Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni  webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési  Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

     A webáruházon keresztül történt megrendelések leadásával egyidejűleg a Megrendelő elfogadja az eladási, szállítási és fizetési feltételeinket. A megrendelés írásbeli rendelés, amely a megrendelés visszaigazolásával lép életbe a megrendelő és a Babbo® webáruház - mely az Unit-B faipari Kft. tulajdona - között, továbbiakban Babbo®.

Az eladó, szolgáltató
Cégnév: Unit-B Faipari Kft.
Márkanév: Babbo®bababútor

Cím: 1154 Budapest, Szentmihályi út 44.
Adószám: 12278428-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-661964
Kibocsátó: Cégbíróság
Számlavezető: OTP Bank Nyrt.
Bankszámlaszám: 11704007-20152185-00000000
Telefon: +36-1-271-0459
Mobil: +36-30-966-4306
Fax: +36-1-306-2469
E-mail: info@babbo.hu
Szerződés nyelve: Magyar

A szerződés tárgya

     A Babbo® által üzemeltetett internetes áruházban www.babbo.hu található termékek megvásárlása. A termékek pontos méreteit, tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon tudhatja meg. Az egyes bútorok megtekinthetők a viszonteladók bemutatótermeiben. A viszonteladók neve, címe, elérhetősége és nyitvatartási ideje megtalálható a webáruház, „Üzletek” menüpontja alatt.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

     A megjelenített termékek személyes átvétellel illetve házhoz szállítással rendelhetők meg. Személyes átvétel esetén az átvétel helye, az Unit-B Faipari Kft. telephelye, 1154 Budapest, Szentmihályi út 44., az átvétel időpontja a megrendelés visszaigazolásában rögzített időpont.

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak

Bababútor
Babaágy
Pelenkázó otthoni használatra
Szekrény
Komód
Játéktároló szekrény
Könyvespolc
Polc
Képkeret             

     A Babbo® kijelenti, hogy az általa elvégzendő munkához megfelelő szakképzettséggel és kapacitással rendelkezik. Az I. osztályú minőséget garantálja, és a gyártott termékek a hatályos Magyar és Európai Uniós szabványoknak megfelelnek. Minden Babbo® bababútoron feltüntetjük azokat a szabványokat, amelyeknek megfelel. A felhasznált anyagok és alkatrészek rendelkeznek minősítő okiratokkal.

Árak

     A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem minden esetben tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra! Az árváltozás jogát fenntartjuk!

Rendelési információk           

     A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges, amennyiben szeretné legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, praktikus lehet a regisztráció elvégzése.

A megrendelések feldolgozása

     A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8.00-tól, 17.00 óráig. A megrendelés  feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Amennyiben a rendelés leadása hétvégén, vagy ünnepnapon történik, úgy az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.
     Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mail-ben, és telefonon visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 20 munkanapon belül.
     A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges beszállítói technikai változtatások, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változások miatt. A webáruházban történő megrendelés esetén, a képek digitális feldolgozása miatt a bútorok tényleges színe eltérhet a valóságtól. Ezekért az esetleges színeltérésekért felelősséget nem vállalunk. Ajánlott a kész bútorokat a viszonteladóink bemutatótermeiben, vagy az Unit-B Faipari Kft. üzletében (1154 Budapest, Szentmihályi út 44.) megtekinteni, ahol minden színről színminták találhatók.
     Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a Megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén (melyről előleg számla kerül kiállításra) visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

Rendelés menete

 • 1. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba

 • 2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „törlés” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség megadását követően automatikusan frissül a kosár tartalma.

 • 3. Szállítási/fizetési mód kiválasztása.

 • 4. Megrendelés

 • 5. Szállítási / Számlázási, illetve a belépési adatok megadása /Amennyiben már regisztrálta magát, akkor be tud lépni. A megrendelés elküldéséhez nem szükséges regisztráció!/*

 • 6. Az adatok megadását követően a " Megrendelés" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével.

 • 7. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően automatikus visszaigazolást kap.

 • 8. A beérkezett megrendelést minden esetben visszaigazoljuk, illetve egyeztetjük az adatokat!

*A megrendelés elküldése regisztráció nélkül is lehetséges! Amennyiben regisztrálni szeretne, a jövőben regisztrált felhasználóként be tud lépni és azonnal el tudja küldeni megrendelését a szállítási és számlázási adatok megadása nélkül! Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

Megrendelés módosítása, törlése

     Megrendelés jóváhagyása után elektronikusan a megrendelés már nem törölhető. Ha a megrendelését véletlenül vagy tévedésből adta le a Fogyasztó, vagy a megrendelés véglegesítése után vett észre bármilyen hibát, de a postázás még nem történt meg, a rendelés a webáruház kapcsolat menüpontjában megadott elektronikus levelezési címen, illetve telefonos hívószámon ingyenesen lemondhatja.
     A Fogyasztó a megrendelése elküldésével szerződést köt velünk, amiben kötelezi magát a megrendelt termék(ek) átvételére. A Vállalkozót is ez a szerződés kötelezi a megrendelés teljesítésére.

Fizetési feltételek

·         Készpénzzel
           Átutalással

A fizetés, számla alapján az Unit-B Faipari Kft. számlájára történik készpénzzel az Unit-B Faipari Kft. telephelyén üzemelő üzletben (1154 Budapest, Szentmihályi út 44), vagy átutalással.

Fizetési lehetőségek

·         Előleges fizetés

     A megrendelt áru értékének 50%-át megrendeléskor, 50%-át az áru átvételekor köteles a Megrendelő kiegyenlíteni, a fenti fizetési lehetőségek valamely formájában.  A rendelés utólagos lemondása esetén a Babbo® 30% meghiúsulási kötbért jogosult felszámolni a Megrendelőnek.

·         Teljes vételáras fizetés

     A megrendelt áru értékének 100%-át megrendeléskor a vevő köteles kiegyenlíteni, a fenti fizetési lehetőségek valamely formájában.  Ez esetben a Megrendelő 2% kedvezményt kap.
A rendelés utólagos lemondása esetén a Babbo®  30% meghiúsulási kötbért jogosult felszámolni a megrendelőnek.

Házhoz szállítás, információk

     Webáruházunk megrendeléseit az Unit-B Faipari Kft. teljesíti. A termékek kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. A szállítás a Megrendelővel előre egyeztetett időpontban történik, arra a címre, melyet a Megrendelő a megrendelés menetén megadott. Ezt a címet a Megrendelő megváltoztathatja a szállítás időpontja előtt maximum 48 órával, melyről köteles az Unit-B Faipari Kft.-t írásban tájékoztatni. A címváltozást az Unit-B Faipari Kft. minden esetben e-mail-ben visszaigazolja. A megrendelő adatainak megadásakor egy olyan szállítási címet kell közölni, ahol a megadott szállítási napon, 8.00-17.00 között fogadni tudják a szállított termékeket!
Az át nem vett termékek szállítási költségét a megrendelőre terheljük!
Hétvégeken és ünnepnapokon nincs szállítás.
     Biztosítjuk arról, hogy minden esetben az Ön érdekeit tartjuk a legfontosabbnak. Megrendelését gyorsan és precízen kezeljük. Ehhez szükséges, hogy megrendeléskor pontosan töltse ki személyes adatait, hogy ügyfélszolgálatunk felvehesse Önnel a kapcsolatot.

Házhoz szállítás díjszabása

     A termékek kiszállítása Budapesten, illetve Pest megye alábbi megjelölt helyeire ingyenes, amennyiben a rendelés bruttó értéke meghaladja az 50.000 Ft-ot. Az 50.000 Ft-ot nem   meghaladó rendelések kiszállítási költségét a DHL Express ártáblázata tartalmazza, melyet a megrendelés visszaigazolásakor pontosítunk.

Pest megye megjelölt helyei:

Fót, Dunakeszi, Alsógöd, Göd, Felsőgöd, Gödöllő, Szentendre, Budakalász, Pomáz, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszentiván, Solymár, Nagykovácsi, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Érd, Halásztelek, Herceghalom, Szigetszentmiklós, Szigethalom, Taksony, Dunaharaszti, Gyál, Vecsés, Ecser, Maglód, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Csömör, Mogyoród

Magyarország egyéb területeire a kiszállítás és beépítés 500.000 Ft-ot meghaladó rendelések esetén ingyenes!
Az 500.000 Ft-ot nem meghaladó megrendelések szállítás-, és beépítési díja minden esetben egyedi árképzésen alapul.
Ezen kiszállításokat és beépítéseket a Babbo bababútor végzi.

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

     Az át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Garancia

     Termékekre 36 hónap garanciát vállalunk. A garanciális feltételekről a termékhez csatolt garancialevél tájékoztatja a Megrendelőt. Termék meghibásodása esetén a termékhez mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá elérhetőségeink valamelyikén. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. A meghibásodott terméket közvetlenül webáruházunk szervizpontjára is visszaküldheti az 1154 Budapest, Szentmihályi út 44. címre. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!
A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 2 § szerinti írásos tájékoztatót a Vállalkozó a megrendelt termékekkel szállítja.

Termékszavatossági tájékoztató

1. Kellékszavatosság:

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Babbo bababútor hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykön szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Öntkellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igényteljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egymásikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Önkellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hibafelfedezésétől számított kettő hónapon belülközölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét,hogy a szerződés teljesítésétől számított kétéves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. 

Kivel szemben érvényesíthetikellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatásta a Babbo bababútor nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság:

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önttermékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

 Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 Milyen határidőben érvényesítheti Öntermékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számítottkét éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellelérvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

 A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesültermékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: 
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerinta forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelezőhatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshz elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

3. Jótállás:

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén a szerződés és 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet alapján a Babbo bababútor jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belülilletik meg jótállás alapján? 

Termékekre 36 hónap garanciát vállalunk. A garanciális feltételekről a termékhez csatolt garancialevél tájékoztatja a Megrendelőt. Termék meghibásodása esetén a termékhez mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá elérhetőségeink valamelyikén. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. A meghibásodott terméket közvetlenül webáruházunk szervizpontjára is visszaküldheti az 1154 Budapest, Szentmihályi út 44. címre. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!
A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 2 § szerinti írásos tájékoztatót a Vállalkozó a megrendelt termékekkel szállítja.

 Mikor mentesül a vállalkozás a jótállásikötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csakabban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogya hiba oka a teljesítés után keletkezett. Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hibamiatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termék szavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont
Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Elállás joga

     A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.
Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó tizenkét hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.
Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. A fogyasztó nem követelheti a vállalkozótól a visszaküldés extra költségeit, csak a normál visszaszállítás díját.
Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.
Ilyen esetek az alábbiak:

 • a) szolgáltatási szerződések esetében a szolgáltatás maradék­talan teljesítése után, amennyiben a teljesítés a fogyasztó kifejezett előzetes beleegyezésével és annak tudomásulvéte­lével kezdődött meg, hogy elveszíti elállási jogát, amint a kereskedő maradéktalanul teljesítette a szerződést; 

  b) olyan áruk vagy szolgáltatások értékesítése esetében, amelyek ára a kereskedő által nem befolyásolható módon a pénzügyi piacoknak az elállási időszak alatt is lehetséges ingadozásaitól függ; 

  c) a fogyasztó által megadott jellemzőknek megfelelően elké­szített vagy egyértelműen a fogyasztó személyére szabott áruk értékesítése esetében; 

  d) romlandó vagy minőségüket rövid ideig megőrző áruk érté­kesítése esetében; 

  e) olyan lezárt csomagolású áruk értékesítése esetében, amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a csoma­golás szállítást követő felbontása után nem küldhetők vissza; 

  f) olyan áruk értékesítése esetében, amelyek jellegüknél fogva a kiszállítást követően szétválaszthatatlanul keverednek más termékekkel; 

  g) alkoholtartalmú italok értékesítése esetében, amelyeknek az áráról az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban leszállításukra csak 30 nap múlva kerülhet sor, és amelyek tényleges értéke a kereskedő által nem befolyásol­ható módon a piaci ingadozásoktól függ; 

  h) olyan szerződések esetében, amelyeknél a fogyasztó kifeje­zetten kérte a kereskedőt, hogy keresse fel abból a célból, hogy sürgős javítási vagy karbantartási munkálatokat végezzen. Ha az ilyen kiszállás alkalmából a kereskedő a fogyasztó által kifejezetten kért szolgáltatásokon és a 
  karbantartás vagy javítás elvégzéséhez felhasznált cserealkat­részeken felül kínál szolgáltatásokat vagy árukat, ezekre a kiegészítő szolgáltatásokra vagy árukra már vonatkozik az elállási jog; 

  i) a lezárt csomagolásban lévő hang-, illetve képfelvétel, vala­mint lezárt számítástechnikai szoftver értékesítése esetében, ha a szállítás után a csomagolást felbontották; 

  j) hírlap, folyóirat és magazin értékesítése esetében, az előfize­téses szerződések kivételével;
   
  k) nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében; 

  l) szállásnyújtás esetében a lakáscélú szolgáltatás kivételével, árufuvarozás, autókölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások esetében, amennyiben a szerződésben meghatározott teljesítési időpontot vagy időszakot kötöttek ki; 

  m) nem tárgyi adathordozón rögzített digitális tartalom értéke­sítése esetében, amennyiben a teljesítést a fogyasztó előzetes kifejezett hozzájárulásával kezdték meg, aki tudomásul vette, hogy ezáltal elveszíti elállási jogát.

A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére, amennyiben a fogyasztó azt visszaküldte a vállalkozó részére.

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből: (Módosítja a 45/2014. Korm. rendelet.)

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől tizennégy munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a
3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a
termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra. (4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6)
A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. 5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot: a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte; b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ; c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó; d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta; e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében; f) szerencsejáték-szerződés esetében.

A törvény további részletei megtekintése itt.

Elállás jog gyakorlásának menete

     Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a  megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!
     A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt) A termék visszaérkezését követő harminc napon belül az Unit-B Faipari kft. a Megrendelő által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. (egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)

Elállási/Felmondási jog tájékoztató

    Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkülelállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha aszolgáltatás nyújtásá ra irányuló szerződésesetén a szerződés teljesítése megkezdődött,Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási/felmondási határidő a termék adásvételére irányuló szerződésesetében: „attól a naptól számított 14 napelteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván,elállási/felmondási szándékát tartalmazóegyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni(például postán, telefaxon vagy elektronikusúton küldött levél útján) az alábbi címre:
Cégnév: Unit-B Faipari Kft. 1154 Budapest, Szentmihályi út 44. (Babbo bababútor)
Képviselő neve: Bucsú Csaba
E-mail cím: info@babbo.hu

Ebből a célból felhasználhatja a mellékeltelállási/felmondási nyilatkozat mintát is. Ön internetes oldalunkról is (itt) lettöltheti az elállási/felmondási nyilatkozat-mintát vagy benyújthatja az elállási/felmondási szándékát egyértelműen kifejező egyéb nyilatkozatát. Ha Ön emellett dönt, az elállás/felmondás megérkezését tartós adathordozón (például elektronikus levélben) haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek.

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előttelküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai

    Ha Ön eláll ettől a szerződéstől,haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállásinyilatkozatának kézhezvételétől számított 14napon belül visszatérítjük az Ön által teljesítettvalamennyi ellenszolgáltatást, ideértve afuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültekfel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozásimódot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetésimóddal egyező fizetési módot alkalmazunk,kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásábólkifolyólag Önt semmilyen többletköltség nemterheli.
A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
A terméket visszafuvarozzuk Öntől! A termék visszaküldésének közvetlenköltségét Ön viseli

Adatkezelés

     A Babbo®  (www.babbo.hu) webáruház használata során az Unit-B Faipari Kft. részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára. A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az Unit-B Faipari Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet  a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az Unit-B Faipari Kft. a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az Unit-B Faipari Kft. bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.
Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@babbo.hu e-mail címen.
     A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló  17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az Unit-B Faipari Kft. általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Adatvédelmi nyilatkozat

Az adatkezelő megnevezése, elérhetőségei
Szolgáltató adatai Cégnév: Unit-B Faipari Kft. 1154 Budapest, Szentmihályi út 44.
A Szolgáltató saját márkaneve: Babbo®  bababútor
A Szolgáltató webáruházának címe: www.babbo.hu
Képviselő neve: Bucsú Csaba
E-mail cím: info@babbo.hu
Cégjegyzékszám: 01-09-661964
Nyilvántartó és kibocsátó: Cégbíróság
Adószám: 12278428-2-42
Számlavezető pénzintézet: OTP Bank Nyrt.
Bankszámlaszám: 11704007-20152185-00000000

     A Szolgáltató kijelenti, hogy az általa kezelt adatokat – a felhasználó írásbeli hozzájárulása hiányában – közvetlen üzletszerzési célra nem használja fel. Az ügyfelekre vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben meghatározott esetben, illetve az érintett hozzájárulása alapján kerülhet sor. Szolgáltató jogosult jelen Adatvédelmi Nyilatkozatot egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a honlapon történő közzétételt követő első használat alkalmával válnak hatályossá mind a Szolgáltatóra, mind az érintettre nézve.
Az adatkezelés időtartama: 8 év
Az Adatvédelmi Nyilatkozat legutóbbi módosításának dátuma: 2013. február 1.
Az Adatvédelmi Nyilatkozat egyértelmű értelmezése érdekében tisztázandó fogalmak a következők:
Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy.
Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.
Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége. Különösen ezek gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése.
Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.
Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.
Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem lehetséges.
Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő- kezeléséhez.

Az érintettek jogai és jogérvényesítési lehetőségei

     Az érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá a Törvénnyel összhangban kérheti adatai módosítását, zárolását, törlését. Szolgáltató az érintett kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított legfeljebb 30 napon belül írásban, e-mail útján adja meg a kért tájékoztatást. Az érintett bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy a jogszabályban meghatározott kivételekkel azok törlését kérni. Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja: Levelezési cím: Unit-B Faipari Kft. 1154 Budapest, Szentmihályi út 44. Email: info@babbo.hu Telefon: +36-1-271-0459, Mobil: +36-30-966-4306.Az érintett bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel Szolgáltató munkatársához fordulhat az info@babbo.hu email címen. Az érintett a Törvény, valamint a Polgári törvénykönyv (1959. évi IV. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, valamint az adatvédelmi biztoshoz is fordulhat (1125  Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c Postacím: 1530 Budapest Pf.:50, illetve http://naih.hu oldalon.

Vonatkozó jogszabályok, kormányrendeletek

1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet - az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet - a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről

     A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Vállalkozót (kötelezettet) terhelik. Az idevonatkozó törvény teljes szövege ide kattintva olvasható: 1959. évi IV.törvény a Polgári Törvénykönyvről (a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok) Az érdekérvényesítésben segíthetnek a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség ( www.nfh.hu 1088 Budapest József Körút 6. , Tel.: 06-1- 459-4800) illetve az Országos Fogyasztóvédelmi Felügyelet honlapján (www.ofe.hu) található információk.

     A kifogás érvényesítéséhez szükséges az ellenérték megfizetését igazoló bizonylat (számla, blokk), és maga a termék is.

Biztonság

     Webáruház biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit.
     A Weboldalon való vásárlás feltételezi a Fogyasztó részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

Felelősség kizárása

     Vállalkozó nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalra való csatlakozás miatt következett be. A Fogyasztót terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

Szerzői jogok, bejegyzett védjegyoltalom

     Ezen anyagok bármilyen módon történő sokszorosítása a Babbo® írásos beleegyezése nélkül szigorúan tilos.

     A Babbo® bababútor logója, neve, arculati elemei, és szlogenje az Unit-B Faipari Kft. tulajdona, melyek védjegyoltalom alatt állnak!

     A Babbo® bababútor saját védjegyeiből és bejegyzett neveiből eredő jogi igényeket érvényesíti. A weboldalon található összes adat, leírás, tájékoztató szöveg, kép, valamint az oldal grafikai és technikai szerkezete, funkcióinak megvalósítási módja, az ezen oldalakon látható formában a jogtulajdonos hozzájárulása nélkül szerzői jogok megsértését jelenti és jogi következményeket von maga után.

     A weboldal főoldalára mutató linket bárki elhelyezhet saját felületén külön hozzájárulásunk nélkül, azonban a link elhelyezése nem tüntetheti fel a Vállalkozót olyan színben, ami bármely oknál fogva hátrányos lehet rá nézve, illetve a link nem helyezhető el olyan környezetben, ahol a Vállalkozó honlapjának tartalma miatt annak elhelyezése jogszabályba, vagy a jó erkölcsbe ütközne, illetve a mindenkori társadalmi felfogással ellentétbe állna.

     Belső oldalakra mutató linkek elhelyezhetők abban az esetben, ha ezek a teljes oldal, és nem csak egyetlen elem (pl. kép) elérési útját tartalmazzák, illetve az oldal tartalmára semmilyen módon nincsenek hatással, további paramétereket nem tartalmaznak. Tilos linket úgy elhelyezni, hogy az a weboldalt valamely más oldal részeként jelenítse meg.

Panasztétel, ügyfélszolgálat

     Munkatársaink mindent megtesznek, hogy a valóságnak megfelelő képet és leírást helyezzenek el az oldalon. Egyes típusok esetében előfordulhat, hogy a képen látható, illetve a valós termék eltér egymástól, melyért felelősséget nem tudunk vállalni. Fentiekre tekintettel kérjük minden tisztelt ügyfelünket, hogy szíveskedjenek az illusztrációként feltüntetett képet, illetve az árat egyeztetni a rendelt termék adatival, esetlegesen felvenni a kapcsolatot munkatársainkkal.

Babbo_QR_kód


Panaszukkal élhetnek telephelyünkön személyesen vagy telefonon, ügyfélszolgálatunkon.

Babbo®  bababútor – Unit-B Faipari Kft.
1154 Budapest, Szentmihályi út 44.
Tel: +36-1-271-0459
Fax: +36-1-306-2469
Mobil: +36-30-966-4306
E-mail: info@babbo.hu
Nyitva tartás: H-P 8.00-17.00

Szerződéskötés 

A szerződés a megrendelés véglegesítésével ráutaló magatartás. A szerződést a megrendelési számon tartjuk nyilván.

Érvényes: 2014. március 12-től visszavonásig.

Jelen általános szerződési feltételek dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide.

 

Termékcsaládok

A 21. századi vonalvezetésű STELLA bútorcsalád rejtett fiókos pelenkázója és fiókos szekrénye kihívás a cseperedő babák számára, és praktikus tárolóhely az anyukák részére.

Az izgő-mozgó, huncut babák ihlették a FIORE bababútor kiságyait és négy fiókos pelenkázóit, az egyedi színösszeállítású elemekkel a babaszoba különleges hangulatú lesz! 

A LUNA bútorcsalád szögletes formája és egyedülálló kerek gombjai elegáns összhatást, páratlan hangulatot teremtenek a babaszobába. Különleges bababútor - különleges babának! 

Visszafogott, kerek formák jellemzik a SOLE bababútor elemeit, a babaágyhoz illeszthető pelenkázóval és játéktárolóval sorolható bútorcsaládot kapunk, mely ideális az egységeket kedvelők részére.

A STELLA PRÉMIUM bababútor magasfényű babaágya, pelenkázó komódja, variálható kétajtós szekrénye fényűző körülményeket teremt minden babaszobába, Tandem fiókjaival egyedüli a Babbo bababútor kínálatában. 

A meghitt hangulatú MARE bababútor család a környezet színeivel díszíti a babaszobát, tágas pelenkázói, átalakítható babaágyai minden lakásba illenek, harmóniát és nyugalmat teremtve a legkisebbeknek.

A Junior család elemeihez megálmodott házikós ágyak a biztonság érzésével kényeztetik a gyerekeket, miközben kialakításuk révén akár ott feküdhetünk mellettük, míg álomba merülnek.